Egyesületünket idén is támogatta az MVM Zrt.

A Magyar Villamos Művek Zrt. -től elnyert támogatás mértéke 2020-ban 3.000.000 Ft, mely segítségével, többek között Egyesületünk lovaspályája korszerűbbé válhatott, istállónk nyílászáróit és homlokzatát felújíthattuk, továbbá működési költségeink jelentős részét fedezhettük.

A pálya elöregedett, lekeményedett, poros taposó rétege, ami a lovak számára kényelmetlen és egészségtelen járófelületet biztosított, a talajrendezésnek és a taposó réteg feltöltésének, majd kombinátorozásnak köszönhetően optimálissá vált. Kialakításra került egy öntöző rendszer, mely során kellő vízhozamot biztosító 3×1 m3-es puffertartályok, nagy teljesítményű félszíni szivattyú, vízvezeték hálózat, tömlők, szórófejek segítségével, időráfordítás nélkül a pálya locsolhatóvá vált.

 

A pályavilágítás korszerűsítése során új, gazdaságos, nagyobb teljesítményű reflektorokra cserélhettük régi fényforrásainkat.

Az angolboxos istálló elöregedett nyílászáróit kicserélhettük, a homlokzat teljes felújítása megvalósulhatott.

A fennmaradó beruházási támogatásból lovas felszereléseket (kötőfék, kantár, nyereg-, bőrápoló szerek) és fejlesztő eszközöket vásárolhattunk.

Szintén a támogatásból fedezhettük a különböző takarmányok és kiegészítők beszerzését is. Állományunk idős már. Annak érdekében, hogy az öreg lovaink is egészségesen és kiváló formában legyenek széna pelletet és premixet etetünk velük.

A támogatás egyéb részéből Egyesületünk, integrált lovas helyszínének fél éves bérleti- és egész éves könyvelési díját fedezhette.

A fennmaradó támogatási összegből Egyesületünk fedezhette lovaink patkolási díját, melyre hét hetente került sor. A pataszabályozás kiemelt fontossággal bír a lótartásban, hiszen megőrzi a lovak lábainak egészségét, illetve a kiváló mozgásminőségét.

Köszönjük a támogatást!

x

BEJELENTKEZÉS

    Kérlek add meg adataid és írd meg a bejelenteni kívánt gyermek nevét, korát, érintettségét, illetve, hogy mely szolgáltatásunkat szeretnéd igénybe venni!