Rólunk

Néhány gondolat Egyesületünkről, szakmai csapatunk bemutatása, munkánkkal kapcsolatos értékelések

Munkánk számokban

Professzionális fejlesztést kínálunk lóháton

Egyesületünk legfőbb tevékenysége, a lovasterápia mellett, alapozó terápiás fejlesztő tornát kínálunk, illetve szakmai műhelyként működve különböző kutatásoknak és gyakorlatoknak biztosítunk helyet.
Lovasterápia
90%
Alapozó terápia
65%
Kutatás
30%

 Munkacsoportunk több éves együttműködése után szükségesnek ítéltük tevékenységünk szervezettebb formába történő öntését, így 2003 nyarán megalakítottuk a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesületet, illetve egy saját lovas helyszín üzemeltetésébe kezdtünk, ahol céljaink kompromisszumok nélkül véghez vihetők.

 Egyesületünk fogyatékkal élő gyermekek, illetve fiatalok rendszeres lovaglási lehetőségét igyekszik biztosítani, kihasználva a ló és a lovaglás komplex hatását lovasaink életminősége javítása céljából. Ennek érdekében lovas-edzőkkel és gyógypedagógusokkal integrált lovas-iskolát működtetünk Soroksáron 8 lóval, ahol foglalkozásainkat heti egy, vagy két alkalommal 120 lovas látogatja, a lovagláson túl aktívan részt vállalva a lovak körüli munkában is.

 Autista, viselkedési- és beilleszkedési zavarokkal küzdő, mozgássérült, látássérült, értelmileg akadályozott és hallássérült lovasainkkal a terápiás munka, képességeiknek megfelelő szinten és ütemben, egyéni legfeljebb kétfős kiscsoportos foglalkozások keretében valósul meg.

 A lovasterápia elsődleges terápiás hatásán túl célul tűztük ki a gyermekek társadalmi integrációjának elősegítését is. A lovarda mint közösségi tér kitűnő szociális gyakorlóterep, rengeteg alkalmat nyújt a szülőknek és a gyerekeknek is új kapcsolatok létesítésére, meglévőek ápolására. A foglalkozások során elsődleges hangsúlyt kap a kortársakkal való együttes tevékenység, a játékosság. A lovasterápiás foglalkozások során a gyermekek olyan pozitív tapasztalatokat szerezhetnek saját képességeikről, lehetőségeikről, mely pozitívan hat önképükre, növeli életminőségüket, és nem utolsó sorban maradandó élményt nyújt nekik.

 Célunk, hogy olyan közösséget alkossanak a terápiára rendszeresen járó gyermekek, ahol a különböző sérült gyermekek bátran vállalhatják önmagukat eltérő képességeikkel és esetleges hiányosságaikkal is, ahol a szülők nem szoronganak gyermekeik társadalmi meg nem felelésén, hanem mind a szülők, mind a sérült gyerekek és egészséges testvéreik egymást kölcsönösen elfogadva és segítve osztják meg a lovardában szerzett élményeket.

1 +

Lépés / nap

1

Elégedett család

1 Kg

Széna / nap

találkozz velünk!

Szakembereink

Ismerd meg szakképzett és elkötelezett csapatunkat!

Kérjük értékeld munkánkat, hogy mások is láthassák

Mindig nagyra értékeljük a visszajelzéseket, és igyekszünk ezek által még jobban teljesíteni a Lovasterápia és fejlesztő foglalkozások alkalmával…

testimonial icon

Csak ajánlani tudom mindenkinek. Szép hely,hozzáértő barátságos személyzet.

Kovács Ferenc
testimonial icon

Nagyon régóta járunk ide. Fiammal fejlesztésre, lányommal normál lovaglásra. Mindkét gyereknél a hétvége egyik fénypontja ha jövünk.

Nagy László
testimonial icon

Szuper hely! Eszmèletlen felkèszült, hozzáèrtő, aranyos, kedves oktatók. Mindig mosolyognak, mindig megèrtőek. Lovasterápiára járunk a kislányunkkal, mindig szívesen jön. Csak ajánlani tudom!

Őszik Anita
testimonial icon

Jónapot kívánok. Csak a legnagyobb elismeréssel lehet beszélni a lovas terápiàról. Kitünően felkészült lovagoltatók, természetes környezet, mi kell még.

Kókai János
testimonial icon

Szuper hely, hozzá értő emberekkel.

Kállai József
testimonial icon

Szakszerűen foglalkoznak a fejlesztésre szoruló gyerekekkel. Torna es lovasterápia is van, egyénre szabott feladatokkal. A torna kiscsoportban zajlik, a lovas foglalkozás egyénileg. Mi 5 éves kislánnyal járunk mindkettőre kb. egy éve. Érzékelhető a kislány fejlődése. Szeret a foglalkozásokra járni.

Bánkeszi Kati
Hivatalos!

Dokumentumtár

Itt Egyesületünkkel kapcsolatos dokumentumokat tölthetsz le
x

BEJELENTKEZÉS

    Kérlek add meg adataid és írd meg a bejelenteni kívánt gyermek nevét, korát, érintettségét, illetve, hogy mely szolgáltatásunkat szeretnéd igénybe venni!