Az MVM ZRt. 2021-ben is támogatta Egyesületünket

A Magyar Villamos Művek ZRt.-től elnyert támogatás mértéke 2021-ben 3.000.000 Ft, mely segítségével, Egyesületünk 50 fő fogyatékkal élő gyermek részére, 10 hónapon át tartó lovasterápiás foglalkozásokat, továbbá egyhetes táborozási lehetőséget biztosított.

A program lebonyolítása érdekében lovas felszereléseket (kötőfék, kantár, nyereg-, bőrápoló szerek) és fejlesztő eszközöket vásároltunk.
A támogatás legnagyobb részéből Egyesületünk, integrált lovas helyszínének 10 hónapnyi bérleti díját fedezhettük.
Szintén a támogatásból biztosíthattuk a különböző takarmányok és kiegészítők beszerzését is. Állományunk idős. Annak érdekében, hogy az öreg lovaink is egészségesen és kiváló formában legyenek, széna pelletet és premixet etetünk velük.

A fennmaradó támogatási összegből Egyesületünk fedezhette lovaink patkolási díját, melyre hét hetente került sor. A pataszabályozás kiemelt fontossággal bír a lótartásban, hiszen megőrzi a lovak lábainak egészségét, illetve a kiváló mozgásminőségét.

A program a 2021. szeptemberi állapotfelméréssel indult, erre épült az egyéni fejlesztések foglalkozási tervezete. A hippoterápiás kezelések, illetve gyógypedagógiai lovaglások az év során adott időben rendszeresen zajlottak. Egy foglalkozás fél órát vett igénybe, ebből 20-25 percet töltöttek lovon a gyerekek, így jutott idő a lóval való barátkozásra, simogatásra, etetésre is. A terápia vezetett lovon, lépésben (gyógypedagógiai lovaglás sorén esetenként ügetésben, és önállóan irányított lovon is) zajlott.

A program az év-végi értékelő felmérésekkel zárult, illetve 2022. június közepétől napközis jellegű lovasterápiás táborokat szerveztünk, hat héten keresztül, melyek hétfőtől péntekig zajlottak.

 

x

BEJELENTKEZÉS

    Kérlek add meg adataid és írd meg a bejelenteni kívánt gyermek nevét, korát, érintettségét, illetve, hogy mely szolgáltatásunkat szeretnéd igénybe venni!